SKWALAN z Trzciny Cukrowej 30ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 24,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
24.00
Cena netto: 19,51 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Niesamowity, ultralekki, delikatny lipid...

Skwalan to lipid, który jest składnikiem naszego własnego sebum - warstwy lipidowej, która nas otula i chroni. Zapewnia skórze miękkość i elastyczność, a także chroni przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych i zapobiega nadmiernej utracie wody przez naskórek.

Z wiekiem ilość skwalanu w naszym sebum spada, robimy się coraz mniej jędrni i elastyczni, skóra traci blask, szarzeje. Również skóra podrażniona, zniszczona i sucha wymaga dodatkowego wsparcia w odbudowie naturalnej warstwy ochronnej. No i tutaj jest miejsce na zastosowanie skwalanu.

Kiedyś skwalan z oliwek trzymał palmę pierwszeństwa, obecnie najczystszą, najstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu jest ta pozyskiwana z trzciny cukrowej..

Skwalan z trzciny cukrowej 30ml Naturolove

Skwalan z trzciny cukrowej to naturalny, roślinny składnik kosmetyczny, który zdobywa coraz większą popularność wśród zwolenników naturalnej pielęgnacji. Nasza buteleczka zawiera 30 ml czystego skwalanu pochodzącego bezpośrednio z trzciny cukrowej, co gwarantuje jego najwyższą jakość.

Działanie skwalanu z trzciny cukrowej dla Twojej skóry

  • Właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybicze - skwalan z trzciny cukrowe, blokuje wolne rodniki i ma właściwości antyoksydacyjne. Chroni naskórek przed utratą wody. Dlatego jest polecany dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwej.
  • Chroni i odżywia skórę, nie pozostawiając uczucia jej obciążenia - jego budowa (drobne cząsteczki) pozwalają na szybkie wnikanie w naskórek, nie pozostawiając uczucia obciążenia skóry i nie zapychając porów.
  • Głębokie nawilżanie - skwalan z trzciny cukrowej dzięki lekkiej i nietłustej konsystencji doskonale nawilża i zmiękcza skórę, pozostawiając ją miękką, elastyczną i gładką
  • Wzmacniający barierę skórną - skwalan pomaga w regeneracji bariery lipidowej skóry, chroniąc ją przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi

Zalety skwalanu z trzciny cukrowej

  • Najlżejszy olej z wszystkich olejów
  • Naturalnie występujący związek organiczny uważany za bezpieczny składnik kosmetyków naturalnych, pozyskiwany jest z trzciny cukrowej
  • Nie powoduje alergii i innych działań niepożądanych
  • Wszechstronne zastosowanie - może być używany samodzielnie, jako serum lub dodatek do ulubionych kosmetyków jak na przykład: krem do twarzy, balsam do ciała czy olejek do masażu
  • Szybko się wchłania - lekka konsystencja sprawia, że produkt błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze
  • W 100% roślinny i wegański
  • Dla wszystkich typów skóry, w szczególności dla cery suchej, wrażliwej i dojrzałej
  • Może być stosowany zarówno rano, jak i wieczorem
  • Produkt nie zawiera parabenów, sztucznych barwników ani konserwantów
  • Lekki kosmetyk nadający się pod makijaż

Ingredients (INCI)

Jak stosować skwalan z trzciny cukrowej w opakowaniu 30ml

  • Bezpośrednio na skórę (tylko nawilżoną, najlepiej hydrolatem)
  • W połączeniu z kwasem hialuronowym: 1% do stosowania na ciało i włosy, 3% i 5% do stosowania na twarz
  • Do olejowania włosów (zawsze na mokre lub zwilżone, można użyć hydrolatu)
  • Jako wcierka do paznokci (może być mieszany z innymi olejami np: z jojoba lub śliwkowym)

Pojemność: 30ml

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl