Olej ze słodkich migdałów (rafinowany)1 kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ilość kg

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 4ABE-9434

Opis

Rafinowany olej ze słodkich migdałów
 
 
INCI Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
 

Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion migdałowca. Dokładnie z jego słodkiej odmiany Prunus amygdalus zwanego migdałem zwyczajnym. Pochodzi z Azji zachodniej, gdzie rośnie w naturalnym stanie, jest także uprawiany we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii oraz na Krymie i Kaukazie. 


Olej migdałowy rafinowany jest jasnożółty, przejrzysty, łagodny w smaku i bez zapachu. W swoim składzie zawiera: kwas oleinowy, linolowy, palmitynowy, stearynowy oraz niezliczoną ilość witamin: A, B1, B2, B6, D i E oraz składniki mineralne. Jest jednym z najlepszych surowców kosmetycznych. Nadaje się do każdego rodzaju skóry. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka (jest bardzo łagodny). Doskonały do masażu. Olej migdałowy stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy. Do pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany w celu zapobiegania rozstępom. Jest on bazą wielu kosmetyków. Olej bardzo dobrze nawilży, ukoi suchą skórę, ujędrni i dostarczy niezbędnych składników.

Produkt jest w 100% naturalny - jego zapach oraz kolor mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.

Waga: 1 kg

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl