SKWALAN z Trzciny Cukrowej 30ml

skwalan.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5903815491399

Opis

Skwalan z Trzciny Cukrowej

 

Niesamowity, ultralekki, delikatny...

 

INCI: Squalane

 

Skwalan to lipid, który jest składnikiem naszego własnego sebum - warstwy lipidowej, która nas otula i chroni. Zapewnia skórze miękkość i elastyczność, a także chroni przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych i zapobiega nadmiernej utracie wody przez naskórek.

Z wiekiem ilość skwalanu w naszym sebum spada, robimy się coraz mniej jędrni i elastyczni, skóra traci blask, szarzeje. Również skóra podrażniona, zniszczona i sucha wymaga dodatkowego wsparcia w odbudowie naturalnej warstwy ochronnej. No i tutaj jest miejsce na zastosowanie skwalanu.

 

Kiedyś skwalan z oliwek trzymał palmę pierwszeństwa, obecnie najczystszą, najstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu jest ta pozyskiwana z trzciny cukrowej.

 

Skwalan ma przede wszystkim właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybicze, blokuje wolne rodniki i ma właściwości antyoksydacyjne. Chroni naskórek przed utratą wody. Dlatego jest polecany dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwej. 

Nawilża, chroni i odżywia skórę, nie pozostawiając uczucia jej obciążenia - jego budowa (drobne cząsteczki) pozwalają na szybkie wnikanie w naskórek, nie pozostawiając uczucia obciążenia skóry i nie zapychając porów.

 

Skwalan z trzciny cukrowej jest lekkim, szybko wchłaniającym się olejkiem, odpowiednim do pielęgnacji każdego typu cery, z uwzględnieniem cery suchej, wrażliwej, dojrzałej, zmęczonej, skłonnej do podrażnień, alergii, egzemy, łuszczycy, a także normalnej i tłustej, problematycznej, z tendencją do trądziku.

 

Jak go stosować ?

  • bezpośrednio na skórę (tylko nawilżoną, najlepiej hydrolatem)

  • w połączeniu z kwasem hialuronowym: 1% do stosowania na ciało i włosy, 3% i 5% do stosowania na twarz

  • do olejowania włosów (zawsze na mokre lub zwilżone, można użyć hydrolatu)

  • jako wcierka do paznokci (może być mieszany z innymi olejami np: z jojoba lub śliwkowym)

 

Pojemność: 30ml

Sugerowana cena detaliczna: 24zł

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl